Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan grup toplantısında konuştu: “Libya’da darbeci Hafter’e hak ettiği dersi vereceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu. “Libya’da Hafter’e hak ettiği dersi vermekten asla geri durmayacağız” diyen Erdoğan, Kanal İstanbul hakkında da “Bu tüm unsurları ve boyutlarıyla iyi çalışılmış, her ayrıntısı düşünülmüş bir projedir. Öyle zincirleme yapmakla bilmem ne yapmakla bunu engelleyemezsiniz. Projenin inşasında herhangi bir sorun yaşamayacağımıza inanıyoruz. Bizim işimiz eser üretmek, onların işi boş boş konuşmaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Libya’ya asker gönderme konusunda Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Lideri Bahçeli’ye teşekkür ederken “Libya’da ne işimiz var’ diyenler, siyasetin cahilidir. Bunlar aynı zamanda tarih cahilidir. Türkiye müdahale etmeseydi, bugün darbeci Hafter tüm ülkeyi ele geçirmiş, Libya halkının tamamı zulmün pençesine düşmüş olacaktı” dedi.

“Hafter önce bekledi sonra Moskova’yı terk etti, kaçtı”

“Önümüzdeki günlerde darbeci Hafter ile ülkenin meşru yönetimi arasında yapılacak tercihleri dikkatle takip edeceğiz” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Ülkenin meşru yönetimine ve Libya’daki kardeşlerimize saldırılarını sürdürmesi halinde, darbeci Hafter’e hak ettiği dersi vermekten de asla geri durmayacağız. Biz söylediğimiz sözün arkasında durduk. Ama ne yazık ki darbeci Hafter, aynen darbeciliğinde olduğu gibi, masada bir yalan darbesi yaparak Moskova’yı terk etti. Trablus Hükümeti son derece yapıcı ve uzlaşmacı bir tavır sergiledi. Darbeci Hafter, ateşkesi imzalamaya yanaşmadı. Önce bekledi sonra Moskova’yı terk etti, kaçtı.”

“Kanal İstanbul’u yapmakta geç bile kaldık”

Erdoğan’ın ikinci gündem maddesi ise Kanal İstanbul’du. 2011 yılında projenin sözünü verdiklerini vurgulayan Erdoğan, “Projeyi yapmakta geç bile kaldık. Bu çalışmalar 11 farklı üniversiteden ve çeşitli kamu kuruluşlarından 200’ün üzerinde bilim insanı görev aldı. Kanal için belirlenen beş farklı güzergahtan en uygun güzergah üzerinde karar verildikten sonra 17 bin metrenin üzerinde sondaj yapıldı. 248 jeofizik etüt gerçekleştirildi. Kanalın modellemesine geçildi, bunun için kendi alanlarında dünyanın en iyi firmalarıyla çalışıldı. 152 milyon metrekareyi bulurken üçte birinde kamulaştırma ihtiyacı olduğu görüldü. 75 milyar TL olarak hesaplanan projede, yedi köprü iki demiryolu hattı, iki raylı sistem hattı yer alacak. Kanal etrafında büyük bölümü kentsel dönüşüm çerçevesinde 500 bin kişilik konuta izin verilecek. Buna rezerv alan da diyebiliriz. Bu 500 bin kişi dışarıdan gelmeyecek” dedi.

Erdoğan, projeye itiraz edenlerin “istemezükçü” olduğunu söyledi: “Bunlar Marmaray’a istemezük demediler mi? Avrasya’ya, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne, Osmangazi’ye istemezük demediler mi? İstanbul İzmir arasındaki dört saat 15 dakikalık o sürece istemezük demediler mi? Hatta üç saat 15 dakika. Giden gidiyor. Bütün bunlara rağmen bunları yaptık mı? Yaptık. Dağları deldik, Kahramanmaraşlı kardeşim o tünelden geçerken teybini de açtı, gereken cevabı da gerekenlere verdi. Şimdi çok daha enteresan bir şey söyleyeceğim. Marmaray’dan geçen yolcu sayısı bir günde 500 bini buldu. Açtığımızdan bu yana toplamda geçen yolcu sayısı 440 milyonu buldu. İstanbul Havalimanı konusunda yine bunların hazımsızlığı yok muydu? Vardı. Yaptık mı? Yaptık. Yalan yanlış resimlerle her yeri donattılar. Halbuki geçtiğimiz yıl 51 milyon insan havalimanını kullandı, eserin ihtişamını herkes gördü.”

“Siz kendiniz tiyatrosunuz”

Selahattin Demirtaş’ın kitabından uyarlanan oyunun sergilenmesine de değinen Erdoğan, “Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak için yaktıkları ışıkla terör örgütünün karanlık yüzünü ifşa ettiler. Ama bakıyorsunuz ana muhalefet bunların ikizi durumunda olan malum partiyle tiyatro izliyorlar. Kimle beraber veya kimin eserini canlandırıyorlar? Şu anda terörden cezaevinde yatan şahsın eserini sergileyerek, birlikte izliyorlar. Zaten bunlar dün Ankara’dan İstanbul’a beraber yürümediler mi? Hani diyorlardı ya tiyatro diye, siz kendiniz tiyatrosunuz. Eğer sıkıyorsa çık Diyarbakır’a git oradaki annelerin gözyaşlarına ortak ol. Onların yavrularını da beraber omuz omuza, dirsek temasında yürüdüklerin kaçırdı. Niye gidemiyorsun? Git. Böyle bir şey yapamaz. Onların böyle bir derdi, sıkıntısı yok. Onlar sadece katillerle birlikte omuz omuza yürürler. Zalimlerle beraber omuz omuza yürürler” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.