Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya’nın Tarragona kentinde fabrikada patlama ve yangın: Kimyasal acil durum ilan edildi

İspanya’nın Tarragona kentinin sanayi bölgesindeki bir fabrikada art arda büyük patlamalar meydana geldi. Acil durum ilan edilen kentte halktan evlerinden çıkmaması, patlamanın yaşandığı bölgeden uzak durması istendi. Patlamalarda 1 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi yaralandı, 1 kişiye ise ulaşılamıyor.

50 kilometre uzaktan bile işitildiği bildirilen patlama, bir kimya fabrikasında meydana geldi. Patlama sonrası fabrikada yangın çıktı. Yangının genişleyip yayılmasından endişe ediliyor.

800 bin nüfuslu Tarragona, Katalonya Özerk Bölgesi’nin başkenti ve 2015 yılından bu yana Güney Avrupa’nın en büyük kimya fabrikaları bölgesine ev sahipliği yapıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.