Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Elinde kalem olanları akademiden atıyor, elinde silah olanı üniversiteye hoca olarak alıyorsunuz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu dış politikadan yargı kararlarına, üniversitelerdeki gelişmelerden medyaya kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, gazilere verilen maaşın iptal edilmesine değinerek konuşmasına başladı ve “Gazilere karşı gelen bir Saray iktidarı var. Ama sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gazilere karşı mahcup bir parlamentoyuz. Onların haklarını veremedik. Gazilerimiz endişe etmesin haklarını sonuna kadar savunacağız. Gazilerimiz, onurumuz şerefimizdir” dedi.

Üniversitelerdeki yemekhane zamlarına da değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Üniversite öğrencisine sabah kahvaltısı veriyorsunuz, öğle yemeği veriyorsunuz. Sonra zam yapacağım diyorsunuz. Tasarrufu bula bula öğrencinin yemeğinde mi buldun? Tasarruf yapacaksan dolarla garanti verdiğin köprüden, hastaneden, havalimanlarından tasarruf yap.”

“Barış bildirisi imzaladı diye yüzlerce akademisyeni işten attılar. Ellerinde silah yok. Sadece kağıt ve kalem var. Elinde kalem olanları akademiden atıyor, elinde silah olanı üniversiteye hoca olarak alıyorsunuz” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Trump, mal varlığını araştırırım dedi, ipliğini pazara dökerim dedi. Sus pus oldu. Çıkıp ‘Ey Trump araştırmazsan namertsin’ demesi gerekirdi. Diyemedi. Egemen güçlerin oyuncağı haline geldi. Yüreğinde Allah korkusu olan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. ‘Ey Trump benim mal varlığımı araştırmazsan namertsin. Benim verilmeyecek hesabım yoktur’ diyemedi. Demek ki verilemeyecek hesabın var.”

“Basını esir almak istiyorlar”

Kılıçdaroğlu, medyanın iktidar tarafından baskı altına alındığını söylerken Basın İlan Kurumu tarafından ilan verilmeyen gazetelere sahip çıktı: “BirGün, Evrensel, Cumhuriyet gazetelerine ilan vermeyin diye. Niçin? Çünkü Saray’ı eleştiriyorlar. Basını esir almak istiyorlar ama direnenler hep olacak.”

Yargıda verilen kararları eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini dış politikadaki hatalara değinerek sonlandırdı:

“Hükümetin izlediği dış politikanın bize ne faydası oldu? Karnı doymayan, işsiz milyonlarca vatandaşımız var; 40 milyar doları Suriyelilere harcadılar. Sonra da kahramanlık edebiyatı yapıyorlar. Libya meselesiyle ilgili bizim söylediklerimizi Putin söyledi. Bize karşı çıktı, Putin’in söylediği her şeyin altına imza attılar. Ne oldu şimdi? Dış politikayı sen mi biliyorsun, ben mi biliyorum?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.