Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oyuncu ve müzisyen Recep Aktuğ hayatını kaybetti

KOAH teşhisi konulan ve uzun zamandır hastanede taedavi gören oyuncu ve müzisyen Recep Aktuğ, 65 yaşında hayatını kaybetti. Aktuğ’un ölümü, kişisel Instagram ve Twitter hesabından duyuruldu. Oyuncunun hesabından yapılan paylaşımda “Recep Aktuğ vefat etmiştir. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun” mesajı paylaşıldı.

Recep Aktuğ için yarın Zincirlikuyu Camii‘nde öğle vakti cenaze namazı kılınacak. Ardıdan cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı‘nda toprağa verilecek.

2009 yılında Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı “Hilmi Önal” karakteriyle de bilinen Recep Aktuğ, 1976 yılında Türkiye’nin ilk eşlik vokal grubu Kısa Dalga‘yı kurdu. 1978 yılında Antalya Altın Portakal Şarkı Yarışması’na iki beste ile katılan Aktuğ, yarışmadan iki ödülle döndü. 1979 yılında Cantekin ile Eurovision’a katıldı. 1981 yılında “Giden Gençliğe” ve “Canım” adlı şarkılarıyla ilk kırkbeşliğini çıkaran Aktuğ, Buğra Uğur’un bestesi “İşte Opera” ile Türkiye’yi 1983’te Almanya’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil eden Çetin Alp’e vokal yaptı. Aktuğ’un Alışma Bana ve Siyah Gül adlı iki müzik albümü de bulunmaktadır. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.