Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’na “Kadınlar kendi aralarında spor yapabilir, erkeklerin huzurunda değil” diyen MHP’li Kaynaşlı Belediye Başkanı partisinden ihraç edildi

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları vizesi almasının ardından yaptığı açıklamalarla tepki çeken Düzce’ye bağlı Kaynaşlı ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Birol Şahin partisinden ihraç edildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Milletçe haklı gururumuz olan Filenin Sultanları hakkında yapmış olduğu çirkin paylaşımı nedeniyle, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla, Kaynaşlı Bld Başkanı Birol Şahin, belediye başkanları listemizden düşürülmüştür’‘ dedi.

“Açılıp saçılacaksın, sonra da sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar”

MHP’li Birol Şahin, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Almanya’yı yenerek 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılma hakkı elde etmesinin ardından sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulunmuştu: “Allahu Teala’nın ‘örtünün vücut hatlarınız belli olmasın’ emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin, sonra da ‘Tokyo’ya gidiyoruz’ diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler, erkekler huzurunda açık saçık olarak değil.”

Bahçeli’den Milli Takıma tebrik mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin 14 Ocak’taki TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada “Hafta sonunda yapılan Avrupa Kıta Elemeleri Voleybol Final Maçında Almanya’yı 3-0 yenerek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazanan Filenin Sultanları’nı, teknik kadroyu ve federasyon yönetimini gönülden tebrik ediyorum” diye konuşmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.