Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri Bakanlığı: “Rus paralı askerler ve Türkiye destekli Suriyeli savaşçılar dahil Libya’daki tüm yabancı güçler derhal çekilmeli”

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile yaptığı deniz sınırları anlaşmasını “provokatif” olarak niteledi ve “Rus paralı askerler ve Türkiye destekli Suriyeli savaşçılar” dahil Libya’daki tüm yabancı güçlerin derhal çekilmesini istedi.

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre, Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu açıklamayı Yunanistan’ın resmi haber ajansından gelen soruya yanıt olarak yaptı.

Buna göre açıklamada, “İlgili tüm ülkelerin çıkarlarını göz ardı eden bu gibi kararlar, sorunun çözümüne yardımcı olmadığı gibi, provokatif oluyor. Bu tür gelişmeler Libya krizinin daha geniş bölgesel boyut kazanması riskini doğuruyor” denildi.

Sözcü ayrıca, “Rus paralı askerler ve Türkiye destekli Suriyeli savaşçılar da dahil olmak üzere, Libya’nın istikrarını desteklediği iddiasındaki tüm ülkeler Libya’dan güçlerini çekmelidir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.