Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe’de Damien Comolli dönemi sona erdi

Fenerbahçe’de göreve geldiği günden beri eleştirilen Sportif Direktör Damien Comolli görevinden istifa etti. Fenerbahçe Spor Kulübü’nden yapılan açıklama şöyle:

“12 Haziran 2018 tarihinde kulübümüzde Sportif Direktör olarak göreve başlayan Sayın Damien Comolli bugün itibariyle görevinden istifa etmiştir.

Görev aldığı dönem boyunca özverili çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyor, gelecek kariyerinde başarılar diliyoruz.”

Ali Koç’un Fenerbahçe Kulübü Başkanı olduktan sonra sportif direktörlük görevine getirdiği Comolli, özellikle 2018-2019 sezonu başında yaptığı Slimani, Ayew, Frey gibi transferler ve teknik direktörlüğe getirilen Philip Cocu gibi isimlerin başarısızlığı nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Comolli son olarak, Eintracht Frankfurt takımından gelen 27 yaşındaki Fransız stoper Simon Falette transferi nedeniyle yine eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Comolli döneminde transfer edilen Slimani, Frey, Ayew ile yollar sezon sonu ayrılırken, sezon başında transfer edilen Adil Rami’nin formsuzluğu da uzun süredir taraftarın tepkisini çekiyordu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Comolli göreve geldiğinden bugüne kadar her fırsatta Fransız futbol adamına güvendiğini ve kararlarının arkasında olduğunu söylüyordu. Comolli, Falette transferi sonrası bir Twitter hesabı açarak kendisini eleştirenlere cevap vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.