Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yemen’de Husiler’in askeri kamptaki bir camiye düzenlediği saldırıda 70 kişi öldü

Yemen’in Marib kentinde İran destekli Husiler, askeri kamptaki bir camiye dün hava saldırısı düzenledi. Akşam namazı sırasında gerçekleştirilen saldırıda çoğu asker 70 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Yemen’in resmi haber ajansı SABA, Yemen hükümetinin lideri Abd Rabbu Mansour Hadi’nin yaptığı ilk açıklamada, “Husiler’in utanç verici eylemleri, barışı elde etmek istemediklerini gösteriyor. Bölgede ucuz bir İran aracı olan Husiler, ölüm ve yıkımdan başka bir şey bilmiyor” dediğini aktardı.

Ülkenin başkenti Sana’nın doğusundaki Nehem ilçesinde Husiler ile Yemen ordusu arasında dün çıkan çatışmada, 23 Husi milisi ile üç Yemen askeri ölmüştü.

Ne olmuştu?

Ülkede yıllardır devam eden iç savaşta İran destekli Husiler ve Körfez ülkelerinin desteklediği hükümet ile ayrılıkçılar karşı taraflar olarak yer alıyor. Arap ülkelerinin desteklediği hükümet ve ayrılıkçılar, Husiler’e karşı savaşsalar da kendi aralarında da zaman zaman çatışıyordu. Kasım 2019’da çatışmaların artmasının ardından ülkenin tamamen bölünmesinden çekinildiği için ayrılıkçılarla hükümet arasında anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşmayla, İran destekli Husiler’e karşı birleşik bir hükümet çıkarılması hedeflenmişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.