Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Irak’ta hükümet karşıtı gösteriler Süleymani’nin ölümü sonrası yeniden başladı: Güvenlik güçleri beş kişiyi öldürdü

Irak’ta başkent Bağdat’ta ve Şiiler’in yoğun olarak yaşadığı Irak’ın güneyindeki kentlerde protestolar devam ediyor. Göstericilerin hükümeti ve siyasetçileri protesto ettiği yerlerde anayolları kapattığı, güvenlik güçlerininse beş göstericiyi öldürdüğü öğrenildi. 

Göstericilerden ikisi başkent Bağdat’ta hayatını kaybederken, bir kişinin Kerbela’da ve iki kişinin de Bakuba’da öldüğü belirtildi. Irak hükümeti ise bu bilgileri henüz doğrulamadı.

Irak’ta geçen yılın sonundan bu yana devam eden protestolarda göstericiler seçim yasasının değişmesini, yeni ve bağımsız bir başbakan atanmasını ve adı yolsuzluklarla anılan siyasetçilerin görevi bırakmasını talep ediyor. 

Bağdat’taki protestolarda yer alan ve adının açıklanmasını istemeyen bir eylemci “Düzgün bir iş için, haklarımız için yolları kestik” dedi. Aynı eylemci “Hükümetten erken seçim yapmasını ve yeni bir başbakan atamasını talep ediyoruz, bunlar gerçekleşinceye kadar kentin tüm yollarını kapatacağız” diye konuştu.

Irak’ta kitlesel olarak ekim ayından bu yana yaşanan eylemler, Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından durmuştu. Ancak eylemciler bir kez daha sokağa çıkma kararı aldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.