Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran’da Besic milislerinin komutanı, motosikletli saldırganların açtığı ateş sonucu evinin önünde öldürüldü

İran medyası, Besic milislerinin üst düzey komutanlarından Abdulhüseyin Muceddemi’nin motosikletli iki saldırganın açtığı ateşle, evinin önünde öldüğünü duyurdu. Saldırı, Huzistan eyaletinin Şadigan kentine bağlı Darxun ilçesinde düzenlendi. Resmi haber ajansı İRNA komutanın pusuya düşürüldüğünü, yüzleri maskeli olan saldırganların arandığını yazdı. Muceddemi’nin Devrim Muhafızları’nın Suriye ve Irak’taki operasyonlarına katıldığına dair haberler bulunuyor.

1979’da Ayetullah Humeyni’nin talimatıyla kurulan gönüllülerden oluşma Besic milisleri, Devrim Muhafızları’na bağlı.

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ay başında Irak’ta ABD’nin saldırısı sonucu öldürülmüştü. Vaşington yönetimi geçen cumartesi de, Devrim Muhafızları’nın Huzistan Eyaleti Komutanı Hasan Şahvarpur’u yaptırım listesine aldığını duyurdu. ABD yaptırım kararına gerekçe olarak, Şahvarpur’un kasım ayındaki kitlesel halk protestolarında halkın üzerine ateş açılması talimatı verenlerden biri olmasını gösterdi. ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, Şahvarpur’un göstericilere karşı ağır insan hakları ihlali gerçekleştirdiğini ve 148 göstericinin ölümünden sorumlu olduğunu iddia etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.