Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da kaybolduktan sonra ağır yaralı halde bulunan 8 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Diyarbakır’da kaybolduktan sonra metruk bir evde ağır yaralı olarak bulunan 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez yaşamını yitirdi. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında iki kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Başalan köyünde kaybolduktan sonra metruk bir evde boğazından ve yüzünden bıçaklanmış şekilde ağır yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez’in ölümüne ilişkin, dayısı ve bir köylüsü gözaltına alındı.

Muhammed otopsiden sonra toprağa verildi, olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Küçük çocuğun yüzü ile vücudunun pek çok yerinde bıçakla yapıldığı tespit edilen kesikler bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında 8 yaşındaki Muhammed’i kim ya da kimlerin öldürmüş olabileceği araştırılırken, köylüler Muhammed’in ailesinin kimse ile husumeti olmadığını ve köyde sevildiklerini söyledi. 1800 nüfuslu köyde yaşanan olay nedeniyle büyük bir tedirginlik ve huzursuzluk yaşanıyor.

Muhtar Halim Katar, olayla ilgili yürütülen soruşturmada her türlü ihtimalin değerlendirildiğini belirterek, “Yaşanan olay hepimizi tedirgin etti, fail ya da faillerin ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Muhammed Veli hepimizin çocuğuydu. Bugüne kadar köyümüzde bu ve buna benzer bir olay yaşanmamıştı. Savcılık ve güvenlik güçleri olayı soruşturuyor” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.