Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgını: Çin’de ölenlerin sayısı 41’e, vaka tespit edilen ülke sayısı 12’ye yükseldi

Çinli yetkililer koronavirüs nedeniyle şu ana kadar ölenlerin sayısını 41 olarak açıkladı. Ölenler arasında virüsün ortaya çıktığı Hubei idari bölgesine bağlı Vuhan kentinde koronavirüse bağlı vakaları tedavi eden 62 yaşındaki bir doktor da bulunuyor.

Çin çapında bu virüse bağlı olarak tedavi altında olanların sayısı ise 1287 olarak duyuruldu. Salgının yayılmasını önleyebilmek için çıkışların sınırlandırıldığı kent sayısı 13’e yükseldi. Şanghay’da 30 Ocak’a kadar tüm sinemalar kapatıldı. Güney Çin Denizi’ndeki Hainan adasına Hubei’den gelecek kişilerin 14 gün tıbbi gözlem altında tutulması kararlaştırıldı.

Vuhan’da koronavirüs vakaları için kullanılacak hastanenin inşaatında hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Koronavirus salgınını kontrol altına alabilmek için Vuhan’da 1000 yataklı özel bir hastane inşa edilmeye başlandı. Hastanenin 3 Şubat’ta açılacağı bildirildi. Vuhan’a destek için başka kentlerden 1200 doktor gönderildi.  

Bu arada Çin dışında koronavirüs vakalarına rastlanan ülke sayısı da 12’ye yükseldi:

  • Avustralya, Vuhan’dan Sidney’e dönen 50’li yaşlarda bir erkekte koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.
  • Malezya üç virüs vakası bulunduğunu bildirdi.
  • Koronavirüsün Avrupa’da ilk görüldüğü ülke Fransa oldu. Üç kişinin tedavi gördüğü bildirildi.
  • ABD’de, Çin’den dönen 60 yaşındaki bir kadın, bu ülkedeki ikinci koronavirüs vakası oldu.
  • Nepal bir; Vietnam, Japonya ve Güney Kore ikişer; Tayvan ve Singapur üçer, Hong Kong ve Tayland beşer vaka bildirdi.
Vuhan’daki 1000 yataklı yeni hastane inşaatından. Çin SARS virüsü salgınıyla baş etmek için de özel tecrit hastaneleri inşa etmişti.

İstanbul’daki havalimanlarında tarama yapan Sağlık Bakanlığı, şüpheli vaka olarak gözlem altına alınan bir Çinli yolcuyu ülkesine geri gönderdiklerini açıklamıştı. Çin’e ait bir havayolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri de geçen hafta durdurulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.