Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da su zammı nisan ayına ertelendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nün tartışmalara neden olan yüzde 35 ile 330 arasındaki su zammı nisan ayına ertelendi. Kent halkı geçen ay faturalara yansıtılan zamma büyük tepki göstermiş ve Diyarbakır Barosu zammın iptal edilmesi için dava açmıştı. 

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nün geçen ay yaptığı yüzde 35 ile 330 arasındaki kademeli su zammı kentte tartışmalara neden olmuş, Diyarbakır Barosu zammın iptali için dava açmıştı. DİSKİ Genel Müdürlüğü’nden bugün yapılan açıklamada, ocak ayında yürürlüğe giren yeni Su Tarifeleri Yönetmeliği‘nde düzenlenen tarifelerin uygulamasının nisan ayına bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Büyükşehir Belediye Meclisinin 24.01.2020 tarih ve 19 sayılı kararı ile, DİSKİ Tarifeler Yönetmeliği’nin EK-1 Ücret Tarifeleri Cetvelinin 1.4.6. dipnotlu EK (1-a), EK (1-b) için belirlenen tarifelerin uygulamaya geçme zamanı, 01.04.2020 tarihi olarak belirlenmiştir” denildi.

Zammın iptali için dava açan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, DİSKİ’nin açıklaması üzerine, sosyal medya hesabından, “Erteleme yetmez. Diyarbakırlılar’ın suya erişimini ve kullanımını kısıtlayan zam kararı tümden geri alınmalı” mesajını paylaştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.