Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İslam ve Sol Çalıştayı sona erdi: “İslam ve solu sentezlemeye değil, birbirimizi anlamaya çalışıyoruz”

Bu yıl ikincisi düzenlenen İslam ve Sol Çalıştayı, 25-26 Ocak’ta İstanbul Balat’ta bulunan İnşa Kültürevi’nde gerçekleştirildi. Geçen yıl çalıştaya konuşmacı olarak katılan kimse bu yılki çalıştayda konuşmacı masasında yer almadı. Bunlardan biri de ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık‘tı. Eliaçık, çalıştayın açılış konuşmasını yaptıktan sonra izleyicilerin arasından çalıştayı takip etti.

Çalıştayda ilk gün, tarihsel, çağdaş ve kişisel tecrübeler olmak üzere üç oturum yapıldı. İkinci günde ise “Karşılaşmalar ve yüzleşmeler, “İslam kadın ve sol”, “Kişisel tecrübeler” oturumları yapıldı ve çalıştay sona erdi.

İslami camiadan da sol camiadan da katılımcıların olduğu çalıştayda her oturumun ardından yapılan soru cevap etkinliğinde panelistlere pek çok soru soruldu. İkisi sol, ikisi İslami camiadan olmak üzere dört konuşmacının olduğu oturumlarda yer yer tansiyon yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.