Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kobe Bryant’ın kızıyla birlikte hayatını kaybettiği kazanın ayrıntıları ortaya çıktı

NBA efsanesi Kobe Bryant ve onunla birlikte seyahat eden dört kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının sebebi açıklandı. Los Angeles polisi yaptığı resmi açıklamada, kazanın sisli hava yüzünden yaşandığını ve bu havada helikopterin kaldırılmaması gerektiğini duyurdu. Açıklamada, “Havada sis uçuşa engel olacak kadar fazlaydı. Görüş mesafesinin en az 2,8 mil olması gerekiyordu” denildi.

Kaza 15 dakika içinde yaşandı

Kazadan önce helikopterin çok alçaktan uçtuğunu fark eden kule ilk önce telsiz üzerinden pilotu “Çok alçaktasınız” diye uyardı, ikinci uyarıdan sonra helikopter radardan kayboldu. Helikopter 15 dakika boyunca havada döndü ve ardından dağa çakıldı. Kazanın pilotaj hatasından kaynaklandığı iddia edildi.

Kazada beş değil dokuz kişi ölmüş

Kaza haberi ilk duyulduğunda, helikopterde Kobe ve kızı Gianna Maria Onore dışında üç kişinin daha olduğu bilgisi paylaşılmıştı fakat kazada ölenlerin sayısı dokuz olarak açıklandı. Kazada hayatını kaybedenlerden kimliği belirlenen dört kişinin isimleri şöyle: Orange Coast College beyzbol takımının koçu John Altobelli ve kızı Alyssa Altobelli, eşi Keri Altobelli, Orange County basketbol takımının asistan koçu Christiana Mauser.

Gianna, Kobe’nin basketbol mirasını sürdürecekti

Kobe’nin, kızıyla birlikte kendi kurduğu Mamba Spor Akademisi‘nde düzenlenen turnuvada takımına koçluk yapmak için yola çıktığı öğrenildi. NBA efsanesi Kobe, 2018 yılında Jimmy Kimmel‘ın sunduğu televizyon programında, bıraktığı basketbol mirasını kazada hayatını kaybeden 13 yaşındaki Gianna’nın sürdüreceğini anlatmıştı:

“Gianna ile birlikte sokakta yürürken başıma gelen en iyi şey şu: hayranlarım gelip basketbol mirasımı sürdürmek için bir erkek çocuğuna ihtiyacım olduğunu söylüyor ve kızım onlara, ‘Ben varım bunun için bir erkek çocuğa gerek yok’ diyor. Evet bu doğru.”

Kobe ayrıca, 2016 yılında Los Angeles Lakers‘tan emekli olduktan sonra kızının oynadığı basketbol takımına koçluk yapmaya başlamıştı.

Gianna, babasının “Black Mamba” lakabına atıfla “Mambacita” yani, “Küçük Mamba” olarak anılıyordu. Kobe, geçen kasım ayında kızının kendi ismiyle anılan imza atışını yaptığı bir video paylaşmıştı. Gianna birçok spor dergisi tarafından geleceğin yıldızı olarak gösteriliyordu.

Kobe Bryant’ın hayranları Staples Center önünde toplandı 

Kazanın ardından hayranları ve sevenleri Los Angeles’ta bulunan, Kobe’nin efsaneleştiği Staples Center önünde Grammy Ödül Töreni öncesinde toplandı. Birçok ünlü sanatçı kırmızı halıda Kobe’nin ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Törende Alicia Keys ve Boyz II Men, Kobe Bryant anısına şarkı söyledi. Keys, “Bugün Los Angeles, Amerika ve tüm dünya bir kahraman kaybetti” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.