Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener elektrik zammını eleştirdi: “Kayınpeder torpiliyle bakan olmuş birinin, milletin durumunu umursamayan haline bakın”

TBMM’de partisinin haftalık grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gündeminde Elazığ ve Malatya’daki deprem vardı. Akşener, elektrik zammı konusunda “Damat bey” diye hitap ettiği Berat Albayrak’ı hedef aldı. 

“Deprem vergilerini sorgulamanın zamanı değil”

Deprem vergilerinin akıbetini takip ettiklerini söyleyen Akşener, “Bu alandaki duyarsızlıkların hesabını soracak, sorumluların yakasına yapışacağız. Ancak bunları gündeme taşımanın zamanı, depremzede vatandaşlarımızın güvenlik ve huzurları sağlandıktan sonra olmalıdır” dedi. “Gün, milletçe tek yürek olup, yaralarımızı sarma günüdür. İktidar ve küçük ortağı yabancısı olsalar da, siyasi sorumluluğumuz ve adabımız bunu gerektirir” diyen Akşener “iktidarın artık duymadığı” halkın sesini duymak ve duyurmak için yollarda olduklarını anlattı. 

Uyuşturucu kullanımında neredeyse yüzde 100 artış var”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Antalya ziyaretinde bir annenin uyuşturucu sorunundan dert yanması üzerine, “Dünyada uyuşturucu kullanımının en hızlı arttığı üç ülkeden biri maalesef Türkiye” dedi. “Mütedeyyin olduğunu iddia eden bir iktidar döneminde” uyuşturucu kullanımının neredeyse yüzde 100 arttığını söyleyen Akşener “Türkiye’de uyuşturucu kullanan kişi sayısı bir buçuk milyonu bulmuş” diye konuştu. Uyuşturucu sorununa çözümün cezaları artırmaktan değil, uyuşturucuya meyli ve talebi ortadan kaldırmaktan geçtiğini belirten Akşener, sorunun gençlere her yönüyle sahip çıkmakla, onları yeniden umutlandırmakla çözüleceğini dile getirdi. 

“Buyurun size şımarıklığın resmi”

Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın elektrik zammı hakkında yaptığı yorumu ise şu sözlerle eleştirdi: “Burası çok önemli. Damat bey elektrik zammını az bulmuş. Buyurun size şımarıklığın resmi. Kayınpeder torpiliyle bakan olmuş birinin, milletin durumunu umursamayan haline bakın… Ömründe ev geçindirme derdi olmamış bedavacı bir adamın, vatandaşla kurduğu empatinin düzeyine bakın…İbretlik gerçekten.” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Akşener “Sayın Erdoğan; bu arkadaş mı dengeleyecek ekonomiyi? […] Bu arkadaş mı uçuracak Türkiye’yi?” diye sordu. Akşener, “Türkiye, televizyona çıkıp ‘uçuyoruz’ diyerek uçmaz ancak demokrasiye dönüşle, kuvvetler ayrılığı ile uçar. Türkiye, sarayın masraflarını kısıp, milletin parasını çarçur etmemekle uçar” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.