Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlke Toygür ile söyleşi: “AB Doğu Akdeniz gerginliğini, tehdit olarak görmek yerine, Kıbrıs sorununun çözümü için fırsata çevirmeli”

Uzun süredir açmazda olan ve gergin seyreden Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri nasıl düzeltilebilir? Elcano Kraliyet Enstitüsü’nde Avrupa araştırmacısı olan akademisyen İlke Toygür, İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü (İstanPol) için kaleme aldığı raporda, Türkiye’nin AB’ye katılım için aday devlet olduğu mevcut çerçevenin, ilişkiyi karşılıklı güven ve kurallar temelli bir işbirliğine taşımadığını ve dolayısıyla yeni bir çerçevelendirmeye ihtiyaç olduğunu söylüyor. Toygür, bu yayında taraflara böyle bir çerçeveyi sağlayacak politika önerilerini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.