Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reuters: HSBC, Türkiye’den çekilmeyi düşünüyor

Reuters haber ajansı, dünyanın en büyük bankalarından biri olan İngiltere merkezli HSBC’nin Türkiye’den çıkmaya hazırlandığını iddia etti. Haberini, adının açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandıran ajans, bankanın Türkiye’deki operasyonunu ekonomik durum ve Türk Lirası’ndaki dalgalanma sebebiyle satmayı düşündüğünü yazdı.

Habere göre banka yerel bir alıcı tercih ediyor ama satışla ilgili nihai karar henüz verilmedi. Konuyla ilgili nihai kararın 18 Şubat’ta verilmesi bekleniyor.

HSBC sözcüsü, Reuters’in konuyla ilgili sorularına cevap vermedi.

HSBC’nin 2013’te Türkiye’de 315 şubesi ve 6 bin çalışanı vardı. 2019 Eylül ayı itibarıyla şube sayısı 80’e, çalışan sayısı da 2 bine düştü. HSBC, Türkiye’deki varlıklarını 2015 yılında da satmaya çalışmış ama satış gerçekleşmemişti.

HSBC’nin geçici olarak görevde bulunan CEO’su Noel Quinn bir süredir maliyet azaltmaya yönelik tedbirler alıyor. Banka, yerel bankalarla rekabet edemediği için Ermenistan, Yunanistan ve Umman’dan da çıkmak istiyor.

HSBC, Türkiye’de 1990’dan bu yana faaliyet gösteriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.