Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ, Eymir Gölü’nde çevre düzenlemesi için işbirliği yapıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) geçen kasım ayında yaptığı Eymir Gölü’nde bedelsiz çevre düzenlemesi teklifine ODTÜ Rektörlüğü’nden olumlu yanıt geldi.

ABB‘nin ODTÜ’ye gönderdiği yazıda “Üniversitenize ait Eymir Gölü, binlerce Ankaralı tarafından kullanılmaktadır ancak bisiklet kullanımı, araç kullanımı, yolların bozukluğu, tuvalet ihtiyacı gibi birtakım eksiklikler bulunduğu görülmektedir. Rektörlüğünüzce uygun bulunacak ve hazırlanacak bir projeyi, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir karşılık beklemeksizin ortak bir protokol ile üstlenmek istiyoruz” denilmişti.

ODTÜ olumlu yanıt verdi, taleplerini sıraladı

ODTÜ Rektörlüğü, ABB’ye gönderdiği yazıda teklife olumlu yanıt verirken destek taleplerini şöyle sıraladı:

  • ASKİ su şebekesinin Eymir’e kadar uzatılması,
  • Eymir içerisinden geçen havai elektrik hattının yeraltına alınması,
  • İhtiyaca uygun olarak yeni bisiklet ve yaya yollarının yapılması veya mevcut yolların iyileştirilmesi,
  • Mevcut taşıt yollarının asfalt veya çevreye duyarlı malzemelerle kaplanması,
  • Eymir’den ASKİ kanalizasyon hattına bağlantının yapılması,
  • Göl içi ulaşımın elektrikli araçlarla sağlanması,
  • Eymir’deki tuvaletlerin tadilatı ve yenilenmesi.

ABB daha önce de yurt konusunda işbirliği teklif etmişti

ODTÜ Kampüsü’ndeki Kavaklık mevkiinde yapılması planlanan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu inşaatına öğrenciler karşı çıkmış ve 8 Temmuz 2019’da alanda nöbet tutan öğrencilerle polis arasında arbede yaşanmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, o gün Twitter hesabından “ODTÜ Rektörü Sayın Mustafa Verşan Kök ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede öğrenciler için yurt ihtiyacı doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yurt inşa edip ODTÜ’ye hibe edebileceğimizi kendilerine ilettiğimi kamuoyuna duyururum” mesajını paylaşmıştı. Ancak Yavaş’ın teklifine herhangi bir yanıt gelmemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.