Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elazığ’da deprem sonrası fahiş kira artışı iddiasına soruşturma açıldı

Elazığ’da geçen cuma günü meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar kiralık ev arayışına girdi. Ancak başını sokacak bir yer arayan depremzedeler fırsatçı ev sahiplerinin fahiş ev kirası talepleri ile karşı karşıya kaldı.

Elazığ‘da depremden sonra, bazı fırsatçı ev sahiplerinin kiraları artırdığının ortaya çıkmasının ardından Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı duruma el koydu ve konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Savcılık ayrıca, yıkılan binalar ile ilgili de soruşturma başlattı.

Toplam sekiz soruşturma yürütülüyor

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Yıkılan her binayla ilgili yedi, hasar gören bütün binalarla ilgili de bir olmak üzere toplam sekiz farklı soruşturma açılmıştır” denildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle:

“Elazığ ili Sivrice ilçesi merkezli 24/01/2020 tarihinde saat 20:55’te meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde toplam 38 vatandaşımız (34’ü yıkılan binalarda olmak üzere, üçü kalp krizi geçirme ve biri başına moloz düşmesi nedeniyle) hayatını kaybetmiştir.

Depremin ardından sosyal medyada kamu barışını bozucu nitelikte paylaşımlar ve kişiler ile ilgili de ayrı bir soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca, evleri hasar gören vatandaşlarımızın kiralık ev arayışına girmesi nedeniyle ev kiralarında fahiş miktarda artış olduğu iddialarını incelemek üzere ayrı bir soruşturma başlatılmıştır. Bir kez daha depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”

Elazığ ve Malatya’da ara tatil uzatıldı

Malatya genelinde, anaokulu, ilk, orta ve liselerin tamamında ara tatil 10 Şubat’a kadar uzatıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada, Elazığ’da tüm ilk, orta ve lise, Malatya’da ise Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde ara tatilin 10 Şubat’a kadar uzatıldığını açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu Elazığ ve Malatya’yı ziyaret edecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın deprem bölgesine giderek, Elazığ ve Malatya’da incelemelerde bulunacak. CHP lideri, bölgede yapılan çalışmalara ilişkin bilgi alacak, depremzedeleri ziyaret edecek.

Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da eşlik edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.