Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan deprem vergileriyle ilgili konuştu: “Türkiye’yi onca acısının arasında bu tür tartışmaların içine çekenleri milletime havale ediyorum”

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından deprem vergilerinin akıbetiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün AKP Genel Merkezi’ndeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda deprem vergileriyle ilgili açıklama yaptı.

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 41 vatandaş hayatını kaybetmiş, 1697 kişi de yaralanmıştı. Depremin hemen ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık sosyal medya hesabından “Bölgedeki vatandaşlarımızın olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan malzemeleri bölgeye sevk ediyoruz. Kızılay’a destekleriniz için Deprem yazın 2868’e SMS yollayın 10 TL katkıda bulunun. Dilediğiniz kadar gönderebilirsiniz. Gün dayanışma günü” mesajını paylaştı. Kınık’ın bu mesajı sosyal medyada büyük tepki topladı ve “Bu zamana kadar toplanan deprem vergilerine ne oldu?” soruları yükselmeye başladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin geçen salı günkü grup toplantısında “Sadece AKP döneminde İstanbul’un depreme dayanıklı hale gelmesi için 17 yılda 36 milyar dolar toplandı” diye bir açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Kılıçdaroğlu’na şu yanıtı verdi:

“Deprem vergileri ne oldu, sürekli bunu söylüyorlar. İşte o sordukları deprem vergilerinin 2003-2019 yılları arasındaki toplamı cari fiyatlarla 66 milyar lira. 2019 fiyatlarıyla 147 milyar liradır. Bugüne kadar depremlerin ardından yapılan ve depreme hazırlık için yürütülen çalışmalarda harcanan kaynak ise bu rakamların yaklaşık beş katıdır. Türkiye’yi onca acısının arasında bu tür tartışmaların içine çekenleri de huzurlarınızda kınıyorum ve sevgili milletime havale ediyorum.”

Kılıçdaroğlu deprem bögesine gidiyor

Öte yandan, CHP lideri Kılıçdaroğlu, deprem sonrası incelemelerde bulunmak için bugün Ankara’dan Elazığ’a hareket etti. Programına saat 14:00’te deprem bölgesine ziyaretle başlayacak olan Kılıçdaroğlu gün boyu Elazığ’da olacak. Kılıçdaroğlu yarın ise depremin etkilediği bir diğer il olan Malatya’ya gidecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.