Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yerine kayyum atanan ve tutuklanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mızraklı’nın 15 yıla kadar hapsi isteniyor

İçişleri Bakanlığı tarafından önce görevden alınarak yerine kayyum atanan, daha sonrasında ise tutuklanarak cezaevine konulan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın yargılandığı davada savcı, esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı mütaalasında, Mızraklı’nın “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini istedi. 

Diyarbakır’da, 10 Şubat’ta yapılacak olan ikinci duruşma için esas hakkındaki mütalaasını hazırlayan savcı, açığa alınan Mızraklı için istediği cezaların gerekçelerini yazdı. Mütalaada, Mızraklı’nın Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bünyesindeki çalışmalarıyla, yine KHK ile kapatılan Sarmaşık Derneği’ndeki faaliyetlerininin “örgütsel çalışmalar” olduğu iddia edildi.

Mütalaada, tutuklandıktan hemen sonra Mızraklı aleyhinde ifade vermesinin ardından, üç yıldır tutuklu olduğu ve müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada tahliye edilen itirafçı H.B.A’nın ifadelerine de yer verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.