Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Senatosu, azil yargılaması için yeni tanık çağırmayacak: Demokratlar için önemli bir yenilgi

ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik azil sürecinde başlayan yargılamanın 10. günü, kritik bir oylamaya sahne oldu. Mahkemeye yeni tanık çağrılması ve yeni deliller sunulmasını öngören madde, 49 senatörün evet oyuna karşı 51 senatörün hayır oyu ile reddedildi.

ABD Senatosu Genel Kurulunda iki gün önce başlayan, toplam 16 saat süren ve tüm senatörlerin hem ABD Başkanı Donald Trump‘ı suçlayan Demokrat savcı vekillere hem de Trump’ın avukatlarına sorularını yazılı olarak yönelttiği yargılama bölümü, dört saat süren kapanış sunumlarının ardından yapılan oylamayla dün noktalandı.

Soru-cevap bölümüne damgasını vuran konu ise eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton‘ın yakında piyasaya çıkacak kitabında yer aldığı iddia edilen Ukrayna bölümüyle ilgili tartışmalar oldu.

New York Times gazetesi, Bolton’ın yeni çıkacak kitabında, Trump’ın siyasi rakibi Joe Biden ve oğluna yönelik soruşturma açılana kadar Ukrayna’ya askeri yardımı dondurmayı istediğini yazdığını iddia etmiş, Trump ise bu iddiayı yalanlamıştı.

Demokratlar için önemli yenilgi

Kapanış sunumunun ardından yapılan oylamada, mahkemeye yeni tanık çağrılması ve yeni deliller sunulmasını öngören madde, 49 senatörün evet oyuna karşı 51 senatörün hayır oyu ile reddedildi.

47 Demokrat senatörün tamamı maddenin kabulü için oy verirken, Cumhuriyetçi senatörler Mitt Romney ile Susan Collins de evet oyu verdi.

Kabul edilmesi için en az 51 oya ulaşması gereken madde, Cumhuriyetçi senatörlerin oylarıyla reddedilirken, Demokratlar’ın senatoya yeni tanık çağırma yönündeki umutları da sona ermiş oldu.

Yeni tanık çağrılmayacak olması özellikle John Bolton’ın Ukrayna konusundaki ifadesini dinlemek için mahkemeye çağrılmasını talep eden Demokratlar için kayda değer bir yenilgi anlamı taşıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.