Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri, 775. haftada Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz için adalet istedi

Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 76. haftasında Cumartesi Anneleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde açıklama yaptı. Cumartesi Anneleri, 775. buluşmalatında, Silopi’de gözaltında kaybedilişlerinin 19. yılında HADEP ilçe yöneticileri Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz’in akıbetini sordu.

Basın açıklamasında, Deniz ve Tanış aileleri adına, babası Serdar Tanış kaybedildiğinde henüz bir yaşında olan Diyar Tanış konuştu. Babasını elindeki  fotoğraftan tanıyabildiğini aktaran Tanış, “Yüz yıl da geçse babamı ve dayımı unutmayacak ve onları aramaya devam edeceğim” dedi.

“Yer seçiminin engellenmesi barışçıl etkinliğin engellenmesi demektir”

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın kendilerine yasaklanmasıyla ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: “Devleti yönetenlere sesleniyoruz: Basın açıklaması yapmak, anayasal ve demokratik bir haktır. Bu hak, açıklamanın gerçekleşeceği mekânı seçmeyi de içerir. Yer seçiminin engellenmesi barışçıl etkinliğin engellenmesi demektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.