Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elazığ’da depremzedelerin kaldığı çadır kenti su bastı

Fotoğraf: Evrensel Gazetesi/Murat Uysal 

Elazığ depreminin üstünden bir hafta geçerken, 30 Ocak Perşembe akşamı başlayan yağmurla birlikte depremden sonra kurulan çadır kentleri su bastı. Çadırların ve içindeki eşyaların kullanılamaz hale geldiği bölgede odunlar da sular altında kaldı.

Evrensel gazetesinden Samim Kerem Sayın, Berfin Güler ve Murat Uysal’ın haberine göre, Salıbaba ve Ataşehir mahallelerinde kurulan çadır kentlerde kalan depremzedeler, çadırların yetersiz olduğunu, çoğu çadırda sobanın olmadığını ve birçok kişinin kendi imkanıyla çadırlarına soba aldıklarını belirtti.

“Verginin harcandığı yeri bilmek demokrasinin gereği”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün deprem bölgesi Elazığ’a gitti. Bir gece bölgede kalan kalan Kılıçdaroğlu, bu sabah yaptığı açıklamada deprem hazırlıkları için toplanan vergilerin akıbetini sormayı sürdürdü.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Hepimiz vergi veriyoruz, eyvallah. Sanmayın ki sadece büyükler ödüyor. Çocuk, doğduğu andan itibaren vergi öder. Deprem vergisi de ödüyoruz, özel iletişim vergisi. ‘Bu vergiler ne oldu? Bu vergilere ne yaptınız?’ dedim, yine kıyamet koptu yine en ağır hakaretlerle karşı karşıya kaldık. Bu vergiyi sadece ben ödemiyorum. Vatandaş olan herkes ödüyor. Bir vergi nereye harcanıyor bilmek bizim hakkımız. Demokrasinin bir gereğidir. Ben vergimi ödüyorsam, devlete yönetenlere de soracağım. Devleti yönetenler kendi ceplerindeki parayı değil bizim paramızı harcıyor. Yine kıyamet koptu, yine kızdılar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.