Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs Bilim Kurulu altıncı kez toplandı: “Vuhan’dan tahliye edilen vatandaşlarımızda hastalık belirtisi yok”

Koronavirüs tehdidiyle mücadele kapsamında akademisyenlerden ve sağlık çalışanlarından oluşan Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında altıncı kez toplandı. 

Toplantı, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi’nde yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından, saat 16.00’da bir basın açıklaması yaptı. Bugüne kadar hiçbir Türkiye vatandaşında koronavirüs belirtisine rastlanmadığını belirten Koca, “Bugüne kadar üzerinde çalışılan 18 numunenin hepsinden elde edilen sonuçlar negatif çıktı” dedi.

Ankara’da gözetim altında tutulan vatandaşların ilk numune sonuçları yarın paylaşılacak

Bakan Koca, Çin’in Vuhan kentinden tahliyesi dün gece tamamlanan ve önümüzdeki 14 gün boyunca Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözlem altından tutulacak 42 kişiden alınan numunelere ilişkin sonuçların ise 3 Şubat Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti. 

“Velilerin endişelenmesi için hiçbir sebep yok”

Yarın ara tatilin ardından okulların açılacağına değinen Koca, velilerin endişelenmesi için hiçbir neden bulunmadığını söyledi. Koca, velilerin koronavirüs ve tehlikelerinden korunma konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde bilgilendirileceğini, kendilerine kitapçıklar dağıtılacağını da sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.