Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İdlib’de dört askerin hayatını kaybettiği saldırıya siyasilerden tepki: “Hesabını soracağız”

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib‘de yoğun topçu atışı neticesinde, dört askerin hayatını kaybettiğini, biri ağır dokuz askerin de yaralandığını bildirdi. Siyasilerden İdlib’teki saldırıya ilişkin peş peşe tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Rusya’ya mesaj: “Önümüzü kesmeyin”

Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8. Toplantısı dolayısıyla Ukrayna’ya hareketi öncesinde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine İdlib’deki saldırıyla başladı.

“Bugün Suriye rejimi tarafından düzenlenen kalleş saldırıda şehit olan dört askerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Aynı saldırıda biri ağır dokuz askerimiz de yaralandı” diyen Erdoğan, yaralıların tedavilerinin hastanelerde sürdüğünü belirtti.

Türkiye’nin daha önceki saldırılarda olduğu gibi bu saldırının da cevabını misliyle verdiğini ve vermeye de devam ettiğini vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti:

“Gerek fırtına obüslerimizle, gerekse havadan F-16’larımızla şu anda orada belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. Ülkemizin, milletimizin ve İdlib’li kardeşlerimizin güvenliğini temin için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu tarz alçak saldırılarla Türkiye’nin kararlılığını sınayanlar büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklardır. Bir kez daha şehitlerimize Rabbimden rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyorum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan hayatını kaybeden askerler için başsağlığı mesajı yayımladı:

Soylu’dan başsağlığı mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da İdlib’deki saldırıyla ilgili olarak “İdlip’de uğradıkları saldırı sonucu şehit olan dört kahraman askerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Başımız sağ olsun” dedi.

Çavuşoğlu: “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, “Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacaktır” mesajını paylaştı.

TBMM Başkanı Şentop’tan başsağlığı mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, hayatını kaybeden dört asker için başsağlığı diledi.

Şentop, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, “İdlib’de şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Bakan Albayrak: “Milletimizin başı sağolsun”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İdlib’de gerçekleşen saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kederli ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun.”

İletişim Başkanı Altun’dan sert tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise saldırının hesabının sorulacağını bildirdi.

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Milletimizin başı sağ olsun. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz bu kalleş saldırının hesabını soracaktır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da saldırıya tepki göstererek, Twitter hesabında “Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.