Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Londra’da iki kişiyi bıçaklayan saldırganın, cezaevinden birkaç gün önce tahliye edilmiş bir terör hükümlüsü olduğu ortaya çıktı

İngiltere’nin başkenti Londra’da üç kişiyi bıçaklayarak yaralayan saldırgan polis tarafından vurulup öldürüldü. Polis failin, cezaevinden birkaç gün önce tahliye edilmiş olan 20 yaşındaki Sudesh Amman olduğunu, olayı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini duyurdu.

Görgü tanıkları, pazar günü yerel saatle öğleden sonra saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayda, Amman’ın üzerinde bomba süsü verilmiş sahte bir düzenekle bir dükkana girerek içeridekileri bıçakladığını, ardından dükkandan çıkıp, bisikletli bir kadına saldırdığını anlattı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Sudesh Amman terör bağlantısı nedeniyle üç yıl dört ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Terörle bağlantılı suçlar nedeniyle Aralık 2018’de 18 yaşındayken hüküm giyen Amman’ın, üç yıl dört aylık cezasını tamamlamadan, erken tahliye edildiği ve polis tarafından “yüksek risk” taşıdığı için gözlem altında tutulduğu bildirildi. Guardian gazetesi, polisin Amman ile ilgili notlarında “terörizm uğruna ölme fikriyle büyülenmiş” ifadesinin yer aldığını yazdı. Amman’ın, kız arkadaşına cezaevinden yazdığı mektuplarda da IŞİD’e bağlılık yemini ettiği ve terör saldırısı düzenlemek istediğini söylediği belirtiliyor.

Londra’da 29 Kasım 2019 tarihinde Londra köprüsü üzerinde beş kişiyi bıçaklayan ve yine polis tarafından vurularak öldürülen Usman Khan da, Amman gibi cezaevinden erken tahliye edilmiş bir terör hükümlüsüydü. O saldırıda yaralananlardan ikisi hayatını kaybetmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, pazar günkü saldırının ardından yaptığı açıklamada, terör suçlarından hüküm giyenler konusunda hükümetin sistemde kökten değişiklik yapacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.