Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiliz gazeteciler meslektaşlarından bazıları “yasaklı” diye salondan çıkarılınca, başbakanlık brifingini boykot etti

İngiltere’de gazeteciler, bazı meslektaşlarının toplantıya alınmamasını protesto etmek için başbakanlıkta düzenlenen brifingi boykot etti.

Pazartesi günü yaşanan olayda, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın iletişim danışmanı Lee Cain, Mirror, Independent ve Huffington Post’un da aralarında bulunduğu bazı yayın kuruluşlarının muhabirlerini diğerlerinden ayırdı ve “yasaklı” oldukları gerekçesiyle brifinge alınmayacaklarını bildirdi. Bunun üzerine diğer gazeteciler de bu uygulamayı protesto edip, meslektaşlarına destek vermek için toplantı salonunu terk etti. Boykot nedeniyle İngiltere’nin Avrupa Birliği’yle serbest ticaret anlaşması müzakerelerini nasıl yürüteceğinin anlatılacağı toplantı yapılamadı.

Toplantıyı boykot edenler arasında ITV ve Sky News televizyonları ile Daily Mail, Daily Telegraph, Sun, Financial Times ve Guardian gazetelerinin muhabirlerinin yanı sıra, kamu yayıncısı BBC’nin de muhabiri bulunuyordu. Başbakan Johnson’ın iletişim birimi, daha önce bakanların ve bakan yardımcılarının BBC Radyosu’nun bir programı ile ITV’nin sabah programlarına çıkmalarını yasaklamıştı.

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi, Başbakan Johnson’ı, medyaya karşı “ABD Başkanı Donald Trump’ınkine benzer” taktiklere başvurmakla suçluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.