Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, CNN Türk’ü boykot kararı aldı: “Hiçbir partilimiz CNN Türk yayınlarına çıkmayacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, basın açıklamasıyla CHP’nin CNN Türk yayınlarına katılmama kararı aldığını duyurdu. Özkan şunları söyledi:

“CNN Türk televizyonu özgür ve bağımsız haber kanalı olmak yerine tıpkı A Haber gibi iktidarın borazanı bir propaganda aygıtı olmayı tercih etmiştir. CNN Türk kanalı halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına alarak, halkının değil iktidarın menfaatleri doğrultusunda yayınlar gerçekleştirmiştir ve bunları sürdürmektedir. Gerçeklerin üstünü örterek, AK Parti söylemleri doğrultusunda adeta bir reklam ajansı gibi çalışan televizyon kanalı, yerel yönetim seçimlerinden bu yana CHP’nin karşısındaki konumlamasını sürdürmektedir.

CNN Türk kanalının patronundan ve yönetiminden, iktidarın saray bataklığından çıkıp özgür tutum takınmalarını ve objektif yayıncılık ilkelerine sarılmalarını talep ediyoruz. Yerel seçimlerden bu yana tahammül edilemez gerçekler ve gerekçeler karşısında değerlendirmeler yapan CHP Merkez Yönetim Kurulu 3 Şubat 2020’de yaptığı toplantıda partimize ve partililerimize tuzak kurma, kötü gösterme ve gerçekleri çarpıtma gayretleri nedeniyle CHP’lilerin CNN Türk kanalındaki yayınlara katılmaması kararını almıştır. CHP’li hiç kimse, yöneticinden üyesine hiçbir partilimiz CNN Türk kanalına çıkmayacak, yayınlara katılmayacak ve tuzaklarını boşa çıkaracaktır.

Bu kanalın zararlarından korunmak için yurttaşlarımıza CNN Türk yayınlarını izlememelerini, çocuklarına izletmemelerini tavsiye ediyoruz. Saygılarımızla milletimize duyururuz.

https://twitter.com/herkesicinCHP/status/1225426147690733569

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.