Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Erdoğan’ın Van’da 33 ölüm haberine tepkisi ne oldu?”

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogunda yayımladığı yazısında Van’da yaşanan çığ felaketi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırıkkale mitingine bağlanan CNN’i ve Erdoğan’ın felakete verdiği tepkiyi ele aldı. Yetkin, yazısında Elazığ depremi ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan kazaya da değindi.

Erdoğan’ın Van’daki çığ felaketi sırasında yaptığı konuşmayı ve bu konuşmayı yayımlayan kanalları eleştiren Yetkin, “Ekranın yarısında bir trajedi yaşanmakta, kar altındaki vatandaşlar bir an önce kurtarılmaya çalışılmaktadır. Ekranın diğer yarısında ise Cumhurbaşkanı kendisini dinlemek üzere gelmiş seçmenine hitap etmektedir. Peki, Cumhurbaşkanı konuşmasında ne demektedir? Nereden, nereye formatını bir yana bırakıp Van’daki acıları paylaşarak, kaç TOKİ konutu yapıldığı istatistiklerini sonraki konuşmalara mı bırakmıştır? Yoksa bu ikinci çığ felaketinde (örneğin oradan uzaklaştırılması gereken, yeni çığın oluşumuna yol açabilecek sesleri çıkarmamaları gerektiğini bilmeyen sivillerin varlığı gibi) idarenin bir kusuru olup olmadığının araştırılması sözünü mü vermiştir?” diye sordu.

Yetkin, “Hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu çoğulcu demokrasilerin temel ilkelerinden olan ‘saydamlık’ ve ‘hesap verebilirlik’ ilkelerinin hatırlatılması, Erdoğan hükümeti ve ona kendisini sürekli kanıtlama ihtiyacındaki medya gözünde suçlama gerekçesi olarak görülmektedir. Bu durum kendisini ekonomi ve dış politika kararlarında da gösteriyor, ama şimdi konuyu dağıtmayıp, bu eğilimin ne Erdoğan, ne de ülkeye bir fayda sağlayacağına inanmadığımı söylemekle yetineyim” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.