Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da çok dilli edebiyat, sanat ve kültür evi açıldı

Diyarbakır’da, Lis Yayınları’nın girişimi ile edebiyat merkezli bir okuma, soru sorma, öğrenme ve tartışma mekânı olan Diyarbakır Edebiyat Evi (Wêjegeh Amed) açıldı.

Açılışa çok sayıda yazar, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve davetli katıldı. Açılışta konuşan Lis Yayınevi’nin sahibi sahibi Lal Laleş, Diyarbakır Edebiyat Evi’nin şehrin tartışma ortamı içerisinde kültürü, edebiyatı, dili odağına alan bir açık mekân olarak hizmet vereceğini ve sadece Lis Yayınevi’nin değil, Diyarbakır ve çevredeki bütün yayınevlerinin kullanabileceği bir mekân olduğunu söyledi.

Laleş ayrıca, Diyarbakır’da açmış oldukları bu evin, Kürt dili ve edebiyatına değerli hizmetlerde bulunmasını amaçladıklarını söyledi. 

Edebiyat evinin şubat programına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.