Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadına şiddet uygulayan erkeğin ölümüne neden olan Kadir Şeker: “Ağlama sesini duyunca yanlarına gittim”

Konya’da bir parkta meydana gelen olayda, 20 yaşındaki Kadir Şeker, birlikte olduğu 35 yaşındaki Ayşe D.’yi döven Özgür Duran’a müdahale etmek istedi, aralarında arbede çıktı. Duran, Şeker’in elindeki bıçağın kalbine saplanması sonucu hayatını kaybetti. “Kasten öldürme” suçundan tutuklanan Şeker, ifadesinde Ayşe D.’nin ağlama sesine dayanamayıp yanlarına gittiğini söyledi. 

“Karım değil mi, sana ne?”

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, Kadir Şeker ifadesinde, Duran’ın Ayşe D.’ye bağırması üzerine olay yerine giderek Duran’a “Ne yapıyorsun?” dediğini, bunun üzerine Duran’ın kendisine küfür ettiğini belirtti: “Ona ‘Ayıp değil mi, gücün kadına mı yetiyor?” dedim. Bana ‘Senin belan olur, seni bulurum. Karım değil mi lan, sana ne!’ dedi. Bana sürekli bağırıyor ve küfür ediyordu.” 

Kadının ağlama sesini duyunca yanlarına gittiğini ve Özgür Duran’dan kendini korumaya çalıştığını söyleyen Kadir Şeker, olay anını şöyle anlattı:  

“Ben geriye kaçmaya çalıştıkça boğazımı bırakmadı. Ciğerlerim acıdı, nefes alamadım. Elim cebimdeki bıçağa gitti. Bıçağı sağ elimle açtım. Geriye kaçmaya çalışırken, o ise boğazımdan tutmaya devam etti. Geri giderken botumun topuğu takıldı. Yere sırt üstü düştüm, adam da yanıma doğru düştü. Galiba tam olarak üstüme doğru düşmedi, öyle hatırlıyorum. O düşünce elimde acı hissettim. Kendimi yan taraftan çıkarttım ayağa kalktım, elimde ve bıçakta kan gördüm. Bıçağı kapatıp cebime koydum, oradan yürüyerek eve gittim, elimi tutuyordum. Geri dönüp bakamadım. Adamın ne halde olduğunu görmedim.”

“Özgür bıçağı görünce daha da sinirlendi”

Ayşe D. ise ifadesinde, olaya müdahale eden Kadir Şeker’in elinde bıçakla geldiğini anlattı: “Çocuk elindeki bıçağı hafif hafif Özgür’e gösteriyordu. Özgür bıçağı görünce daha da sinirlendi. Bir anda birbirlerine sarıldılar. Daha sonra Özgür çalıların üzerine sırt üstü düştü, çocuk da yanına. Bayıldığını sandım, elime kan gelince bıçaklandığını anladım. Kadir’in bıçak vurma anını görmedim. Şahısın yanımıza yardım etmek amaçlı geldiğini düşünüyorum.”

Kadir Şeker, Ayşe D.’nin iddiasının doğru olmadığını belirtti. Şeker, “Kadının benim elimde bıçakla yanlarına gittiğim konusundaki ifadesi yalandır. Bıçak cebimdeydi” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.