Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Geçen haftaki konuşmasında sözlerini “FETÖ’nün siyasi ayağını haftaya anlatacağım” diyerek sonlandıran Kılıçdaroğlu, bu kez ”Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

“Tüm riski Erdoğan üstlendi”

Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Devletin en önemli, en mahrem birimlerine terör örgütü elemanlarını yerleştirenler FETÖ’nün siyasi ayağıdır! FETÖ’nün faaliyetleri izleniyor muydu? Evet izleniyordu, eskiden beri izleniyordu. Gülen hareketinin CIA ilişkileri Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından raporlanmıştı 1991 yılında. 24 Ağustos 2004 tarihinde bir karar alındı Milli Güvenlik Kurulu’nda. O dönem başbakan Erdoğan’dı. Gülen hareketinin tehlikeli olduğunu hükümete bildirdiler. Peki ne yaptılar? MGK’da alınan Gülen kararı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmadı, hiçbir işlem yapılmadı. Kimseye haber verilmedi. Tüm riski hükümet adına Erdoğan üstlendi” dedi.

“MGK’nın Gülen hareketi tehlikelidir kararının altında dönemin başbakanı Erdoğan’ın imzası var”

Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün tehlikeli olabileceğini içeren MGK kararının dönemin başbakanı tarafından rafa kaldırıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu devamında, “MGK karar alıyor ‘Gülen hareketi tehlikelidir’ diye. Derhal içerideki ve dışarıdaki faaliyetleri ile ilgili gerekli önlemleri alın diyor. Kime diyor? Dönemin hükümetine. Kararın altında da imzası var dönemin başbakanı Erdoğan’ın” diye konuştu.

“Devleti FETÖ’ye teslim eden kişi Erdoğan’dır”

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2016 yılında “FETÖ ile bir ortak yanımız vardı. Aynı menzile farklı yollardan giden bir yapı olarak gördük. Bambaşka niyetlerinin, sinsi planlarının olduğunu görmedik” dediğini hatırlatarak, “Yalan söylüyor! Çünkü 2014 yılında MGK söyledi sana. FETÖ’nün önünü açan siyasi otorite FETÖ’nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

“Kitle atamasıyla yargı FETÖ’nün eline geçti”

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “FETÖ’nün isteği ile KHK yetkisi alındı. Danıştay ve Yargıtay başkanlıkları için sekiz yıllık görev yapma zorunluluğunu dört yıla indirdiler. Çünkü aşağıda kendi adamları bekliyordu. Kitle ataması ile yargı FETÖ’nün eline geçti. Bu kanunu kim getirdi? FETÖ’cüleri toplu olarak yerleştirme sadece Yargıtay ve Danıştay’da mı oldu? Hayır, orduda da oldu. Üstelik 17-25 Aralık’tan sonra oldu. Generalliğe yükselmek için bekleme sürelerini düşürdüler. Devletin kozmik odasını FETÖ unsurlarına kim açtı? Bir kişinin talimatı ile açıldı, Recep Tayyip Erdoğan.”

Devlet Bahçeli: “Bizim için siyasi ayak Yurtta Sulh Konseyi’dir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bugün partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan değişiklik maddesini Meclis’e sunanları işaret ederek yaptığı, “FETÖ’nün siyasi ayağı bu kişilerdir” açıklamasına tepki gösterdi.

“FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmasını başlatanın MHP olduğunu hatırlatan Bahçeli, “FETÖ’nün cumhurbaşkanı, başbakanı kimlerdir. Bu isimler deşifre edilirse siyasi ayak ortaya çıkabilecektir” dedi. Başbuğ’un açıklamalarını “hezeyan” olarak değerlendiren Bahçeli, “FETÖ’nün siyasi ayağı basit şekilde ve sadece önergeye imza atanların zan altında bırakılmasıyla geçiştirilemez, izah edilemez” diye konuştu.

“Asker şahısların sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan önergeyi FETÖ’ye bağlamak zorlamadır”

“Asker şahısların sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan önergeyi FETÖ’ye bağlamak, FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilişkilendirmek aşırı ve zorlama bir yorum değil midir?” diye soran MHP lideri, Başbuğ’un görevdeyken FETÖ’cülerle mücadeleyi layıkıyla yapıp yapmadığını da sordu.

Bahçeli, “Bizim için siyasi ayak Yurtta Sulh Konseyi’nin yürütme kadrosudur. Bunlar tek tek tespit edilirse inanıyorum ki hainlerin, FETÖ’cülerin, kriptocuların, Türk ve İslam düşmanlarının kökü kazınacaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.