Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’de bir ABD askeri konvoyu saldırıya uğradı, Rus askerleri çatışmanın büyümesini önledi

Suriye’nin Kamışlı kenti yakınlarında devriye gezen bir ABD askeri konvoyu, Suriye rejim güçlerinin kontrolündeki bir köyden geçerken durduruldu. ABD askerleri ve silahlı kişiler arasında çatışma çıktı. Olayda en az bir kişinin öldüğü, daha büyük bir çatışmanın da Rus askerlerinin gelmesiyle önlendiği belirtiliyor.

Görüntüler, Kamışlı kentinin doğusundaki Kirbet Amo köyünde çekildi. Bölgede devriye görevinde bulunan bir Amerikan askeri konvoyu köyün girişinde durduruldu. Görüntülerde bazı silahlı kişilerin ABD konvoyuna doğru ateş açtığı görülüyor. ABD askerlerinin karşılık verip vermediği net olarak anlaşılmıyor.

Bölgedeki yerel gazeteciler, ABD askerlerinin karşılık verdiğini ve bir sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi. Yerel gazetecilere göre hem siviller hem de kontrol noktasında bulunan silahlı kişiler, ABD askerlerinin köye girmesini istemedi. Çatışmanın büyümesi Rus askerlerinin araya girmesiyle önlendi. Fotoğrafta Rus ve ABD askeri araçları görülüyor.

Suriye’deki IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon sözcülüğünden yapılan açıklamada çatışma doğrulandı ve soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, ABD askerlerinin açılan ateşe karşılık verdikleri ve üslerine döndükleri bilgisi yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.