Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin peşini bırakmıyor: “Hisse devri için kanun teklifini bir an önce TBMM’ye getirin”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, CHP’nin Türkiye İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devrini sağlayacak kanun teklifinin bir an önce TBMM’ye getirilmesini istedi.

AKP MKYK’sının hafta başındaki toplantısında Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, konuyla ilgili sunum yaptı. Canikli, Atatürk’ün vasiyeti ile CHP tarafından yönetilen yüzde 28 oranındaki İş Bankası hissesinin Hazine’ye devredilebilmesi için kanuni düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Erdoğan, hazırlıkların tamamlanarak, kanun teklifinin bir an önce TBMM gündemine getirilmesi talimatını verdi. 

AKP, CHP’deki İş Bankası hisselerini Hazine’ye devredebilmek için Siyasi Partiler Kanunu’ndaki “partilerin ticari faaliyette bulunamayacağı” hükmünden yola çıkıyor. CHP kamuoyunu ikna etmek için de “Hisseler Hazine tarafından temsil edilecek, banka yönetim kuruluna hisse oranında verilecek üye de Hazine tarafından belirlenecek ama hisselerin gelirleri Atatürk’ün vasiyeti doğrultusunda yine Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na aktarılacak” deniliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.