Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Batısızlık” – Batı’nın yeni küresel riski ve Türkiye

Gazeteci Murat Yetkin bugün kişisel blogunda Batısızlık kavramı üzerine yazdı.

“Batı değerlerinin Batı’da da kaybolmaya yüz tutması konusunu önemli tehdit sayarak ‘Batısızlık’ adı altında dünya siyasetine yön verenlerin tartışmasına açılması, dünyanın önemli değişimlerin öncesindeki kritik bir eşikte olduğunun da bir göstergesi. Diplomatik inceliklerin ve oyunu kurallara göre oynamanın yerini giderek gerilimi tırmandırma ve askeri hamleler üzerine kurulu dış politika çizgileri almaya başladı bile. Ancak Münih’te bir araya gelmeleri beklenen bütün dış politika ve savunma aktörlerinin, Orta Doğu’dan Güney Doğu Asya’ya sorunlu bölgelerin sayısının giderek arttığı bir ortamda diyaloga hâlâ yer olduğunun görülmesi de olumlu” diyen Yetkin’in yazısının tamamı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.