Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkan Elçi, eşi Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret etti – “Tahir’den görüş almaya gittim, ‘Üzerimdeki dört yıllık kar erirse her şey ortaya çıkar’ dedi”

28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare‘nin önünde basın açıklaması yaptıktan sonra çıkan çatışma sırasında vurularak öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi soruşturmasında dört yıl sonra ilk defa Londra Üniversitesi’ne bağlı Adli Mimarlık Bölümü’nün “muhtemel fail olarak tespit ettiği” üç polisin ifadesi alındı. Başsavcı Ahmet Yavuz, soruşturma aşamasının tamamlanacağını ve dava aşamasına geçileceğini belirtti. Soruşturma dosyasına giren ifadelerde polisler F.T., M.S. ve S.T., sokağa giren iki şahısa ateş ettiklerini ve Elçi’yi vurmadıklarını belirterek suçlamaları reddetti.  

“Üzerimdeki dört yıllık kar erirse her şey ortaya çıkar”

Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi de ilk kez üç polisin şüpheli olarak ifadesinin alınmasına ithafen bir tweet attı. Elçi, üç şüpheli polisin ifadesi ile ilgili Tahir’den görüş almaya gittiğini belirtti ve “ ‘İnanıyor musun?’ dedim. Önce sustu. Sonra ‘Üzerimdeki dört yıllık kar erirse her şey ortaya çıkar’ dedi. Beraber yağan karı seyrettik” dedi.

Diyarbakır Barosu Tahir Elçi’nin soruşturma dosyasındaki gelişmelerle ilgili basın açıklaması yaptı

Öte yandan; Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi’nin soruşturma dosyasındaki son gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasında, Diyarbakır Barosu’nun ve soruşturma komisyonunun, soruşturmanın seyri konusunda bilgilerinin olmadığı belirtildi. Şüpheli üç polisin ifadesinin alınması üzerine bu açıklamayı yaptıklarını belirten Baro Başkanı Cihan Aydın, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi konusunda kaygılarının olduğunu söyledi.

Aydın, şüphelilerin ifadesinin 9 ve 10 Ocak günlerinde alındığını, polislerden birinin meslekten ihraç edildiğini, ikisinin de görev yerinin değiştirildiğini, şüpheliler hakkında tutuklama talep edilmediğini ve herhangi bir adli kontrol tedbirine de başvurulmadığını belirtti.

Açıklamada, Elçi ailesinin ve Diyarbakır Barosu’nun beklentisinin, şüpheli ya da şüpheliler hakkında bir an önce iyi temellendirilmiş bir iddianame düzenlenmesi ve dava aşamasına geçilmesi olduğu vurgulandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.