Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Senatosu, Trump’ın İran’a karşı askeri güç kullanmak için Kongre’den izin almasını şart koşan tasarıyı kabul etti

ABD Senatosu, Başkan Donald Trump’ın İran’a karşı askeri operasyon düzenlemeden önce Kongre’den onay almasını öngören tasarıyı kabul etti. Tasarı, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’dan, sekiz Cumhuriyetçi senatörün de Demokrat partililerle beraber hareket etmesi sonucu, 45’e karşı 55 oyla geçti. Temsilciler Meclisi’nde de oylanıp kabul edilmesi beklenen tasarının yasalaşması için, Başkan’ın da onayı gerekli. Trump’ın ise tasarıyı veto etmesi bekleniyor.

Trump, Senato’daki oylama öncesinde Twitter’dan, tasarının kabulünün ülkesini İran’a karşı zayıf göstereceğini ileri sürmüştü.

Tasarıyı hazırlayan Demokrat Senatör Tim Kaine, Senato’daki oylamanın ardından yaptığı açıklamada “Trump ve diğer başkanlar ABD’yi yakın tehditlerden koruma hakkına sahiptir, ancak bir savaş başlatmak Kongre’de tartışma ve oylamayı gerektirir” dedi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye düzenlenen suikast saldırısının ertesinde, Başkan’ın savaş açma yetkisini kısıtlayan benzer bir tasarı daha Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.