Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Türkiye’den geldiğimi duyunca Kavala’yı soruyorlar”

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogunda yayımladığı yazısında, katıldığı uluslararası toplantılarda tanıştığı kişilerin, Türkiye’den geldiğini öğrendiklerinde sordukları ilk sorulardan birinin, Gezi davası kapsamında müebbet istemiyle yargılanan iş insanı Osman Kavala‘nın durumu olduğunu yazdı.

“Osman Kavala’nın durumu Batı dünyasında Türkiye’deki sembol dava haline gelmiş görünüyor. Gerçi Batı dünyası da artık ne kadar ‘Batılı’ olduğunu sorgulamaya başladı ama bu sorgulama, özellikle Batı Avrupa’da ‘Artık insan hakları ve çoğulcu demokrasi önemli değil, işimize bakalım’ şeklinde değil, ‘Bu değerler yozlaştırılıyor, önlem alalım, kendimize gelelim’ şeklinde. Özellikle son duruşmada, Gezi protestoları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ı tekmeleyen polislerden Mevlüt Saldoğan’ın ayağı incindiği için ‘mağdur’ sıfatıyla tanık sayılması, mahkeme heyetinin değiştirilmesi gibi uygulamalar, belli ki dışarıdaki güvenlik ve diplomasi çevrelerince de izleniyor” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.