Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump: “İdlib’de neler yapılabileceği konusunda Erdoğan’la birlikte çalışıyoruz”

ABD Başkanı Donald Trump, İdlib krizi konusunda neler yapılabileceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüklerini söyledi. Los Angeles’a hareketinden önce başkent Vaşington yakınlarındaki Andrews Hava Üssü’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, bir gazetecinin “Türkiye ile Suriye arasında toptan bir savaşın patlak vermesinden endişeli misiniz?” sorusu üzerine, 15 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefonda çok iyi bir görüşme yaptıklarını belirtti.

Trump, “Evet, kabul ediyorum sert biri ama çok iyi bir ilişkiye sahibiz. Sert insanlarla daha iyi anlaşıyor görünüyorum. Ama şu gerçek ki İdlib konusunda savaşıyor. Binlerce, yüzbinlerce kişinin öldürülmesini istemiyor. Bunun hakkında ve diğer bazı sebeplerle beni aradı. Ama İdlib konusunda konuştuk. Neler yapılabileceği üzerinde birlikte çalışıyoruz” dedi. ABD Başkanı, gazetecinin “Çözüm nedir?” sorusu üzerine de, “Çok fazla çatışma var. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşüyorum” karşılığını verdi.

Türk-Rus heyetlerinin müzakerelerinden sonuç çıkmadı

İdlib konusunda Türk ve Rus heyetleri arasında Moskova’da yapılan görüşmelerden ise şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, müzakerelere devam edileceğini ancak Rusların kendilerine sunduğu önerilerden tatmin olmadıklarını söyledi. “Bize sunulan kağıdı ve haritayı kabul etmedik” diyen Kalın, şu açıklamayı yaptı: “Bizim için önemli olan askeri gözlem noktalarımızın belirlediği sınırların esas kabul edilmesidir ve rejimin saldırılarını bir an önce sona erdirmesidir. Askerlerimize yönelik saldırı gerçekleşirse kim yaptı diye bir şeye girmeden gerekli cevap en sert şekilde verilecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.