Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın Gidişi (50): Rusya ile Türkiye İdlib’de sıcak çatışmaya girer mi? Girerse ABD ne yapar?

Türkiye’nin, Suriye ordusuna Suriye’nin İdlib vilayetinden çekilmesi için tanıdığı sürenin dolmasına dokuz gün var. Aksi takdirde Ankara, Suriye askerlerini geri püskürtmek için, Türk Silahlı Kuvvetleri ile taaruza geçme tehdidinde bulunuyor. Suriye’nin İdlib’deki ilerleyişine ise Rusya siyasi ve askeri destek veriyor. Dün Türkiye’nin desteklediği rejim muhaliflerinin taarruzuna karşı Rusya’nın hava saldırısı düzenlediğini duyurması ve iki Türk askerinin daha hava saldırısında hayatını kaybetmesi, Rusya’nın Şam’a verdiği destekten geri adım atmayacağı mesajı olarak okunabilir. Gelişmeler, İdlib’de sadece Türkiye ve Suriye güçleri arasında kapsamlı bir sıcak çatışma riskini değil, Türkiye ile Rusya’nın da askeri olarak karşı karşıya gelmesi riskini barındırıyor. Işın Eliçin son durumu uzmanların görüşlerinden yararlanarak analiz ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.