Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Şişli İlçe Eşbaşkanı Mutlu Öztürk ve sekiz HDP yöneticisi tahliye edildi

HDP Şişli İlçe Eşbaşkanlığı görevini yürütürken gözaltına alınan ve 14 Ekim 2019’da tutuklanan Mutlu Öztürk ve sekiz HDP yöneticisi tahliye edildi. Bir sonraki duruşma 7 Temmuz’da yapılacak.

Mutlu Öztürk ve sekiz HDP yöneticisi, 13 Ekim 2019’da, HDP’nin yedinci kuruluş yıldönümü etkinliği için Beşiktaş’taki ilçe binası önünde bir araya gelmiş, ancak binaya girişleri engellenerek gözaltına alınmışlardı. Öztürk, 14 Ekim’de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Mahkeme, HDP’nin basın açıklamasında geçen “Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi” sözünü terör örgütü propagandası olarak değerlendirmişti.

Dört ay sonra ilk kez hâkim karşısına çıkan HDP ilçe yöneticilerinin davası Çağlayan Adliyesi’nde İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davada savcı, adli kontrol şartıyla tahliye talep etti ve mahkeme de bu yönde karar aldı. 

“Devletin yapması gereken hukukun ipine bağlı kalmak”

Mutlu Öztürk ve diğer sanıklar mahkemede 21 Şubat Dünya Anadili Günü nedeniyle Kürtçe savunma yaptı. Öztürk ifadesinde şunları söyledi: “128 gün önce gözaltına alındığımız yer babamın beni elimden tutarak 1977 yılında, 1 Mayıs’ta, ben 12 yaşımdayken ilk eylemime götürdüğü yerdir. Herhangi bir devletin yapması gereken şey hukukun ipine bağlı kalmak. Adalete bağlı kalmak. Normalleşmeyi, demokratikleşmeyi sağlamak için bunu yapın. Uzatmayacağım, bizi beraat ettirin.”

HDP kurucularından Öztürk, parti yönetiminde ve partinin kültür-sanat organlarında görev yaptı. Son olarak HDP Şişli İlçe Eşbaşkanlığı görevini yürütüyordu. Galatasaray Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünü tamamlayan Öztürk, Terakki Vakfı Okulları, St. Benoit, Galatasaray ve Notre Dame de Sion liselerinde tarih öğretmeni olarak çalıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.