Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hem Çin hem de ABD’den “Koronavirüs aşısı yolda” açıklaması

Çin’in Vuhan kentinden dünyanın birçok yerine yayılan ve giderek artan ölümlere neden olan koronavirüsle mücadele için çalışmalar sürüyor. Hem Çin hem de ABD’den koronavirüs aşısıyla ilgili çalışmaların sürdüğü ve aşının kullanılabilir hale gelmesine az zaman kaldığı yönünde açıklamalar geldi.

Çin’in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, Rus basınına yaptığı açıklamada koronavirüs için gereken aşının bulunduğunu, aşı için son testlerin yapılmasını beklediklerini duyurdu. 

Büyükelçi Hanhui’nin açıklamasına göre aşının virüs üzerindeki etkisi kanıtlandı ve aşı üzerinde şu ana kadar yapılan testler başarılı. 

Bir aşı haberi de ABD’den

ABD’nin Kaliforniya eyaletinin San Diego şehrindeki bir laboratuvardan da koronavirüs aşısıyla ilgili umut verici haberler geldi. Çin’in 9 Ocak’ta koronavirüsün genetik dizilimini paylaşmasının ardından üç saat içinde bir aşı bulduklarını açıklayan ilaç şirketi Inovio, aşıyı piyasaya sürülecek hale getirmek için çalışıyor. Aynı şirket daha önce Zika, MERS ve Ebola virüsleri için de aşı geliştirmişti.

Fareler üzerinde denenen aşının yakında bir grup insan üzerinde test edilmesi planlanıyor. İnsan üzerindeki testlere bu yaz başında başlamayı hedefleyen şirketin daha sonra ABD Sağlık Bakanlığı’ndan onay alması gerekecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.