Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van Başkale’de deprem bilançosu: 9 kişi hayatını kaybetti, 254 konut yıkıldı, eğitime 15 gün ara verildi

İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5,9 şiddetindeki deprem Van’ın Başkale ilçesindeki köyleri de etkiledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan ilk açıklamaya göre, Van’da deprem sebebiyle dokuz kişi hayatını kaybederken 37 kişi de yaralı olarak kurtarıldı.

Depreme dair diğer bir açıklama da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan geldi. Anadolu Ajansı Editör Masası’na gündeme dair açıklamalarda bulunan Kurum, “İlk belirlemelere göre 13 köyde 254 konut ve 297 ahırın yıkık, 694 yapının da ağır hasarlı olduğunu tespit ettik” dedi. Kurum ayrıca, Elazığ ve Malatya’daki kalıcı konutların yapımının yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve Elazığ’da şimdiye kadarki en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatacaklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Başkale’ye giderek depremden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Soylu, Başkale’de eğitime 15 gün süreyle ara verileceğini söyledi.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada da, Başkale’de hasar gören okullarda 24 Şubat 2020 ile 9 Mart 2020 tarihleri arasında 15 gün süreyle eğitime ara verileceği duyuruldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.