Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Onur Saylak, Hakan Günday ve Nadir Öperli’nin “Bu Dünyada İki Tür İnsan Vardır” adlı yeni film projesine Berlinale’den ortak yapım geliştirme ödülü

Onur Saylak, Hakan Günday ve Nadir Öperli’nin Bu Dünyada İki Tür İnsan Vardır isimli yeni film projesi, 70. Berlin Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen ve dikkat çekici yapımları uluslararası yatırımcılarla buluşturan Berlinale Ortak Yapım Marketi’nde Eurimages Ortak Yapım Geliştirme Ödülü’nü kazandı.

20 Şubat-1 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen 70. Berlin Film Festivali kapsamında 17’ncisi düzenlenen Berlinale Ortak Yapım Marketi’nde bu yıl Türkiye’den ve dünyadan 21 proje yer aldı. Onur Saylak‘ın yeni film projesi Bu Dünyada İki Tür İnsan Vardır, birinci seçilerek Eurimages’ın Ortak Yapım Geliştirme Ödülü’nü kazandı.

Senaryosunu Hakan Günday’ın yazdığı, yapımcılığını ise Nadir Öperli’nin üstlendiği film projesi, 20 bin euro ile ödüllendirildi.

Ana seçkide kadın yönetmen ağırlığı

Diğer yandan, Ortak Yapım Marketi’nin ana seçkisinde yer alan 11 projede kadın yönetmenlerin imzası bulunuyordu. Böylelikle tarihinde ilk kez ana seçkide kadın yönetmenlerin oranı yüzde 50’nin üzerine çıkmış oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.