Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları koronavirüs gölgesinde oynanacak: Inter – Ludogorets maçı seyircisiz

Şampiyonlar Ligi’nde heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Son 16 turunun ilk maçları bugün ve yarın oynanacak dört karşılaşmayla tamamlanacak. Ancak maçlar, kıtada hızla yayılmaya başlayan koronavirüsün gölgesinde oynanacak. UEFA, diken üzerinde.

Bu akşam Chelsea-Bayern Münih ve Napoli-Barcelona maçları oynanacak. Yarın akşam da Lyon, Juventus ile karşılaşacak. UEFA ise maçlar öncesinde koronavirüs alarmında. UEFA Avrupa Ligi’nde İtalyan temsilcisi Inter’in Bulgaristan’ın Ludogorets Razgrad takımıyla perşembe günü oynayacağı maç seyircisiz olacak.

UEFA İkinci Başkanı Mikele Uva, virüs tehdidi nedeniyle EURO 2020’de şehir değişikliği yapılabileceğini, tehdidin devam etmesi halinde Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ne ara verebileceklerini de söyledi. 

İtalyan radyosu RAI’ye konuşan Uva, şöyle dedi:

“Şu an gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Her ülkenin durumunu ayrı ayrı değerlendiriyoruz. UEFA olarak her ülkenin virüs hakkında vereceği kararı değerlendireceğiz. Eğer bu virüs Avrupa’da bir tehdit haline gelirse ve istemediğimiz noktaya ulaşırsa, UEFA Şampiyonlar Ligi’ni ve UEFA Avrupa Ligi’ni durdurmak zorunda kalabiliriz.”  

Uva bu yaz yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası’na ilişkin de şunları söyledi:

“Ev sahibi ülkelerin bu konudaki kararlarına göre hareket edeceğiz. Biz turnuvayı iptal etmek ya da herhangi bir şehir değişikliği yapmak istemiyoruz. Ancak ev sahibi ülkelerden birisi virüse karşı garanti vermezse o zaman şehir değişikliği durumuna bakabiliriz.”

İtalyan futbol ligi Serie A’da virüs sebebiyle geçen hafta müsabakalar ertelenmiş, Japonya Ligi’nde de ligler durdurulmuştu. Serie A’da bu hafta bazı maçlar seyircisiz oynanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.