Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyaca ünlü National Geographic sergisi Photo Ark ilk kez Türkiye’de

Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında 40 milyonun üzerinde ziyaretçi ile buluşan, dünyanın en popüler National Geographic sergisi Photo Ark, Samsung The Frame’in katkılarıyla ilk kez Türkiye’de. .

Vahşi hayatı ve yaşam alanlarını etkileyen konulara dair farkındalığı artırmayı hedefleyen Photo Ark, National Geographic fotoğrafçısı Joel Sartore imzasıyla dünya üzerinde yaşayan türlerle ilgili en dikkat çekici fotoğrafları Türkiye’deki hayvanseverler, doğa ve fotoğraf tutkunlarıyla buluşturdu.

Joel Sartore/National Geographic Photo Ark

Fotoğrafçı Joel Sartore’nin birçok farklı türden hayvanı, vahşi yaşam koruma alanlarında ve stüdyo kalitesinde çektiği fotoğrafları, biyoçeşitliliğin bir arşivi niteliği taşıyor. Sergide kuşlar, balıklar, memeliler, sürüngenler, amfibi ve omurgasız hayvanlar dahil birçok farklı sınıftan 9 binden fazla türün fotoğraflandığı Photo Ark arşivinden 75 fotoğraf yer alıyor. 

Sergide çocuklara özel bölüm

National Geographic fotoğrafçısı Joel Sartore’nin objektifinden birbirinden ilgi çekici hayvan portrelerinin bulunduğu Photo Ark sergisinde çocuklar için de bir bölüm yer alıyor. Aileleriyle birlikte sergiyi ziyaret eden çocuklar, boyama yapabilecekleri ve sergide yer alan fotoğraflardan oluşan yapbozlarla keyifli vakit geçirebilecekleri özel çocuk alanında nesli tükenen hayvanları yakından tanıma fırsatı buluyor.

İstanbul Beşiktaş’ta, Sıraevler No: 55 Akaretler’de açılan sergi, 15 Nisan’a kadar gezilebilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.