Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın Gidişi (51): İdlib krizi – “Uçurumları sevenin kanatları olmalı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye yönetimine İdlib vilayetinden çekilmesi için tanıdığı süre cumartesi gece yarısı (29 Şubat) dolacak. Ne Şam ne de Moskova, bu ültimatomun gereğini yerine getirecek gibi görünmüyor. Bu arada İdlib’de, Türkiye’nin desteklediği muhalif grupların Suriye ordusunun kontrolüne geçen bölgeleri yeniden kazanmaya dönük taarruzu sürüyor. Bu güçleri tahkim eden ve topçu desteği veren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) son 18 gün içindeki kayıpları ise 17’si asker olmak üzere 18’e yükselmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdlib’de en büyük sıkıntı hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur” diyor. Bu sıkıntıya rağmen, Suriye’ye tanınan sürenin bitiminde, TSK’ya taarruz emri verilecek mi? Hem Suriye hem Rusya ile savaşa girmenin olası askeri, siyasi ve ekonomik sonuçlarına hazır mıyız? Alman filozof Friedrich Nietzsche’ye atfedilen bir deyişi başlığa çıkardığım bu yayında, uzman görüşlerinden yararlanarak özellikle askeri açıdan güvence olabilecek “kanatlarımız” olup olmadığını sorguladım.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.