Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜİK ekonomik güven endeksinin şubat verilerini açıkladı: Şirketler güveniyor, tüketici güvenmiyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekonomik güven endeksinin Şubat 2020 verilerini açıkladı. Buna göre endeksin değeri 97,5. Bu değer ocak ayında 97,1’di. Endeks değerinde yüzde 0,5 oranındaki artış, reel kesim (imalat sanayi) ve hizmet sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı. TÜİK’e göre ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor. Endeks değeri bu hali ile hâlâ genel bir kötümserliğe işaret ediyor.

Endeksin alt kırılımlarına baktığımızda, reel kesim güven endeksinin bir önceki aya göre yüzde 0,3 oranında artarak şubat ayında 106,7 değerine ulaştığını, hizmet sektörü güven endeksinin de bir önceki aya göre yüzde 3,4 oranında artarak 98,5 değerini aldığını görüyoruz.

Öte yandan tüketici güven endeksi, şubat ayında, bir önceki aya göre yüzde 2,7 oranında azalarak 57,3 değerine, inşaat sektörü güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,7 oranında azalarak 74,5 değerine, perakende ticaret güven endeksi de bir önceki aya göre yüzde 2,0 oranında azalarak 102,9 değerine geriledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.